Skip to main content
search

Μονάδα Αιμοκάθαρσης (Μ.Τ.Ν)

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται στο 2ο όροφο του νοσοκομείου και έχει εύκολη πρόσβαση και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Υπάρχουν 2 αίθουσες εξωνεφρικής κάθαρσης, εξοπλισμένες με 24 μηχανήματα αιμοκάθαρσης Nikkiso DBB-EXA.

Τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα καταγραφής δεδομένων βάσει των οποίων μετράται η επάρκεια της αιμοκάθαρσης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα άμεσης τροποποίησης των συνθηκών της αιμοκάθαρσης, εφ’ όσον χρειασθεί, και επίτευξης των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Βαδίζοντας στις τελευταίες εξελίξεις η επεξεργασία του νερού γίνεται οnline, με συνεχείς μετρήσεις της καθαρότητας του νερού.

Υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης όπως η κλασσική και η αιμοδιαδιήθηση. Οι μεμβράνες που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα συμβατές με τους ασθενείς και παρέχουν τη δυνατότητα υψηλών συντελεστών αιμοκάθαρσης.

Ο καθορισμός του ξηρού βάρους είναι από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα ζητούμενα που επηρεάζει άμεσα την επιβίωση των ασθενών. Στη μονάδα μας πέρα από την κλασσική κλινική αξιολόγηση ή τον ακτινολογικό έλεγχο ή το υπερηχογράφημα καρδιάς, εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία δύο άλλες μεθόδους που γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά μας βοηθούν στον προσδιορισμό αυτό:

Η πρώτη μέθοδος είναι η υπερηχογραφική αξιολόγηση της δεξιάς κυκλοφορίας και της κάτω κοίλης φλέβας καθώς και ο έλεγχος με υπερηχογράφημα πνευμόνων για την ύπαρξη πλευριτικής συλλογής ή υπερφόρτωσης υγρών.

Η δεύτερη μέθοδος βασίζεται στην βιοεμπέδηση και ανώδυνα και γρήγορα μας καθορίζει το ξηρό βάρος του ασθενούς. Γι’ αυτό η κλινική χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα της Maltron με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο πέρα από αυτό μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για την οστική πυκνότητα, την μυική μάζα και την κατανομή των υγρών του ασθενούς.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο και σε θέση να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Η ένταξη της Μονάδας μέσα σ’ ένα σύγχρονο και σε πλήρη λειτουργία νοσοκομείο της παρέχει το σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης όλων των δομών του, όπως:

  • άμεση υποστήριξη από το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα με διενέργεια προγραμματισμένων αλλά και έκτακτων αγγειακών προσπελάσεων (fistula, μοσχεύματα)
  • συνεργασία με το τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας για τακτικά ή έκτακτα περιστατικά (μόνιμοι καθετήρες)
  • άμεση αντιμετώπιση από τη Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου όλων των έκτακτων καταστάσεων των απειλητικών για τη ζωή των ασθενών)
  • άμεση κάλυψη των αναγκών σε μετάγγιση αίματος μέσα από την παρακαταθήκη του νοσοκομείου
  • την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών από τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που καθημερινά εφημερεύουν στο νοσοκομείο
  • ταχύτατη εξυπηρέτηση σε διαγνωστικές εξετάσεις μέσα από την πληθώρα των εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων που διαθέτει ο χώρος
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί στα πλαίσια μίας δυναμικής Νεφρολογικής κλινικής στελεχωμένης από έγκριτους νεφρολόγους με δυνατότητα αντιμετώπισης όλων των νεφρολογικών παθήσεων (σπειραματονεφρίτιδες, οξείες νεφρικές ανεπάρκειες, ΧΝΑ) τόσο σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων όσο και νοσηλειών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Close Menu